1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 19 листопада Національний банк...

19 листопада Національний банк розпочав всеукраїнську інформаційну кампанію з популяризації безготівкових розрахунків #Cashless.

Мета  кампанії – проінформувати українців про переваги і зручність безготівкових розрахунків,  стимулюючи їх зростання.

У межах кампанії Національний банк разом із партнерами розповідають про сучасні можливості широкого використання безготівкових розрахунків, зокрема про те, як відкрити рахунок у банку, типи платіжних карток, онлайн-банкінг, як здійснювати  платежі та перекази через платіжні сайти та маркетплейси за реквізитами та QR-кодом. Крім того, детально пояснюють, як працює NFC-технологія, як токенізувати платіжну картку та додати її у смартфон, «розумний» годинник або фітнес-браслет, а також нагадають основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків.

За результатами досліджень НБУ найбільше підтримки в опануванні безготівкових розрахунків потребує старше населення України, особливо в регіонах, оскільки ця тема вимагає навичок не тільки з фінансової, а й цифрової грамотності. Тому закликаємо молоде покоління, сприяти старшому поколінню познайомитися з нюансами безготівкових розрахунків та навчити їх сплачувати комунальні послуги онлайн і купувати в інтернеті

Безготівкові розрахунки дозволяють вирішувати багато побутових справ за лічені хвилини, а головне – робити платежі та покупки можна у будь-який зручний час, хоч вдома, хоч в дорозі. Не потрібно поспішати в обідню перерву, щоб зробити переказ чи платіж або затримуватись після роботи чи витрачати дорогоцінний час у вихідних на стояння у чергах.

Кешлес працює 24/7 у будь-яку погоду!

Кешлес – це швидко, зручно, безпечно і також вигідно!

Детальніше тут – https://promo.bank.gov.ua/cashless/