1. /
  2. Новини
  3. /
  4. До Програми забезпечення захисників...

До Програми забезпечення захисників житлом долучився ще один банк

Забезпечити українських військових житлом – пріоритет роботи ОДА.

За ініціативи начальника обласної військової адміністрації в лютому 2023 року на території Одеської області стартувала Програма компенсації відсоткової ставки за іпотечними кредитами військовослужбовців Збройних Сил за контрактом, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Національної гвардії, Держприкордонслужби, осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, поліцейських на 2023-2024 роки в Одеській області.

Ініціативою заплановано здійснювати компенсацію частини процентної ставки у розмірі 3% річних за іпотечними кредитами, отриманими на умовах державної програми «єОселя».

09.10.2023 було підписано розпорядження про затвердження програми компенсації. Тобто 3% річних буде сплачено за рахунок обласних коштів.

У листопаді 2023 року було підписано перший двосторонній договір про співробітництво з АТ «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ».

У лютому 2024 року було підписано двосторонні договора про співробітництво з АТ «ПРИВАТ БАНК» та АБ «УКРГАЗБАНК».

У травні 2024 року було підписано двосторонній договір про співробітництво з АТ «ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИЙ БАНК УКРАЇНИ».

Завдяки підписаним договорам та на підставі наданих банками реєстрів наших захисників компенсацію вже отримали понад 200 учасників державної програми «єОселя» та які відповідають вимогам обласної програми. І цей перелік постійно розширюється.

Сьогодні – 13 червня 2024 року також підписали двосторонній договір про співробітництво  з АТ «СЕНС БАНК».

Проводимо постійну інформаційну комунікацію із представниками банків та обговорюємо нагальні питання щодо реалізації програми.
Бо «єОселя» не тільки допомагатиме військовим придбати доступне помешкання, а й сприятиме розвитку ринку житла в регіоні.