1. /
  2. Новини
  3. /
  4. економіка
  5. /
  6. Утворено Регіональну раду підтримки...

Утворено Регіональну раду підтримки підприємництва в умовах воєнного стану в Одеській області

Розпорядженням голови (начальника) обласної державної (військової) адміністрації від 12.02.2024 № 119/А-2024 (зі змінами від 15.02.2024 № 138/А-2024) утворено Регіональну раду підтримки підприємництва в умовах воєнного стану в Одеській області, у складі якої силові, контролюючі органи та представники бізнес-асоціацій.

Підставою для утворення Регіональної ради став указ Президента України від 26 січня 2024 року № 30/2024 про утворення консультативно-дорадчого органу при Президентові України – Раду з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Рада утворена для сприяння консолідації зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану, збереженню та розвитку підприємницького потенціалу.

Цьому передувала зустріч 22 січня керівництва Верховної Ради і членів економічного блоку уряду з 20 українськими бізнесменами.

Під час робочої поїздки Віце-премʼєр-міністра Юлії Свириденко до Одеської області на початку лютого на зустрічі з представниками бізнесу обговорювались низка проблемних питань діяльності підприємців, за результатами яких було запропоновано створити майданчик, на якому можливе було б оперативне, живе обговорення нагальним проблем та пошук шляхів їх вирішення.

З метою налагодження взаємозв’язків та напрацювання подальших кроків щодо співпраці правоохоронних та контролюючих органів з бізнесом регіону 16 лютого поточного року відбулось перше установче засідання Регіональної ради.
Голова Регіональної ради Олександр Харлов запропонував усім членам познайомитись та висловитись щодо власного бачення взаємодії правоохоронних і контролюючих органів та бізнесу та напрацювання алгоритму дій при виникненні проблемних питань.

Після обговорення, було прийнято рішення, що при виникненні проблем з будь-якої сторони, повідомляти усіх причетних з метою негайного відпрацювання та реагування для її вирішення.

Керівництвом області були висловлені сподівання, що Регіональна рада підтримки підприємництва в умовах воєнного стану в Одеській області не носитиме формальний характер, а дійсно стане тим органом, який сприятиме розвитку бізнесу в такий складний для всіх нас час.