1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Стабільна робота очисних споруд...

Стабільна робота очисних споруд – запорука екологічної безпеки жителів Одеського регіону

Саме такі водоочисні споруди встановили у Тарутинській громаді на Одещині. Це виявилося великим кроком у забезпеченні місцевих мешканців якісною питною водою.

Нажаль, південь регіону найменш забезпечений підземними водами питної якості. У тому числі Болградський район, якийрозташований в південно-західній частині області і майже усі підземні води не відповідають державному стандарту на питну воду через високий вміст розчинених солей та різних домішок. Тому, на сьогодні  забезпечення населення якісною питною водою є одним з найголовніших питань для Болградського району.

Система доочищення, яку встановили в Тарутинській громаді з продуктивністю 3 тони на годину забезпечує надійну фільтрацію та очищення води, що робить її придатною для споживання. Завдяки цьому досягненню, близько 1700 жителів тепер можуть насолоджуватися якісною питною водою, що позитивно впливає на їхнє здоров’я та благополуччя. Встановлення таких водоочисних споруд є важливим кроком в розбудові інфраструктури водопостачання району, що забезпечує сталу доступність до фільтрованої води.