1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В Україні стартує новий...

В Україні стартує новий грантовий проєкт, який передбачає надання безповоротних грантів мікробізнесу для забезпечення безперервності діяльності та відновлення переміщених підприємств.

На участь у грантовому відборі можуть подати заявки:

Мікропідприємства в найбільш постраждалих регіонах (Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Донецька, Київська, Чернігівська, Сумська, Луганська та Херсонська області).

Бізнеси, які повернулися на деокуповані території (раніше окуповані території Київської, Чернігівської, Харківської, Херсонської, Донецької та Сумської або інших областей, які будуть деокуповані на момент подання грантових заявок).

Компанії, важливі для забезпечення основними товарами та послугами в усіх підконтрольних областях.

Проєкт передбачає безповоротне фінансування на суму до 4 тисяч євро для близько 750 мікробізнесів протягом 6 місяців після відбору.
Отримані кошти можна буде використати на заміну пошкодженого обладнання, транспортні витрати на переїзд чи повернення або потребу в оборотних коштах.

Для участі у програмі потрібно зареєструватися у цифровому застосунку Дія. Старт подачі заявок – 1 липня 2023 року.
Проєкт реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ та Фондом розвитку підприємства в межах ініціативи «EU4Business: Відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП в Україні» за участі Ощадбанку та деяких інших банківських установ.