1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Засідання Одеської обласної тристоронньої...

Засідання Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради

24 травня 2023 року під головуванням заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Дмитра Радулова відбулось перше в цьому році засідання Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради (далі – Рада). До участі в ньому в режимі відео-конференції долучились представниками Об`єднання організацій роботодавців, Федерації профспілок Одеської області, органів виконавчої влади.

Під час проведення засідання розглянуто питання, які впливають на економічний розвиток області та соціальне благополуччя: про програми підтримки бізнесу та працівників у 2023 році, саме єРобота, «Доступні кредити 5−7−9%»,  компенсація за працевлаштування ВПО, а також  шляхи розвитку і фінансової підтримки фермерських господарств, запровадження інноваційних технологій ведення сільського господарства тощо. Було наголошено на необхідності розробки обласної  програми підтримки бізнесу.

Також обговорено проблемні питання подолання безробіття в області, організації громадських та суспільно-корисних робіт в територіальних громадах. Саме в період воєнного стану такі роботи набули актуальності, оскільки слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій  та організовуються для забезпечення економічної, соціальної та екологічної користі певної громади. З іншої сторони вони спрямовані на пом’якшення соціальної напруженості на ринку праці.  З початку року в громадських роботах взяли участь 379 безробітних, до участі у суспільно корисних роботах в регіоні залучено вже 55 осіб з числа зареєстрованих безробітних.

Заслухано доповідь про стан роботи автомобільного транспорту та визначено низку проблемних питань у автомобільній галузі, яку потребують вирішення, а саме, пільгові перевезення пасажирів, неналежний стан дорожнього покриття та відсутність дієвого механізму боротьби з нелегальними перевізникам.

За результатами конструктивного та жвавого обговорення визначено заходи, рекомендовані до виконання для покращення стану економічного та соціального розвитку області, подальшої взаємодії органів виконавчої влади з представниками роботодавців і профспілок в рамках здійснення сторонами своїх зобов’язань.