1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УКРГАЗБАНК профінансує енергоефективність малих...

УКРГАЗБАНК профінансує енергоефективність малих та середніх підприємств на загальну суму 4 млн євро за програмою «Додай енергії твоєму бізнесу»

Програма “Додай енергії твоєму бізнесу”  фінансується за проєктом «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор» за рахунок позики від Уряду Німеччини, наданої через Німецький банк розвитку KfW, та за підтримки ЄС в межах ініціативи EU4Business.

Головна мета програми – підтримка енергоефективних інвестицій бізнесу з метою зменшення споживання енергії та викидів СО2, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності підприємств та захисту довкілля.

УКРГАЗБАНК як партнер програми отримав 4 млн євро для фінансування енергоефективності малого та середнього бізнесу. Важливо, що завдяки фінансовій допомозі ЄС в межах ініціативи EU4Business, що спрямовується на компенсацію збитків ФРП (Фонду розвитку підприємництва) від валютних коливань, кошти банкам-партнерам та підприємцям будуть надаватись у гривні.

Хто може долучитись до програми?

Мікро-, малі та середні підприємства, що:

  • здійснюють свою діяльність понад 1 рік;
  • мають позитивну кредитну історію;
  • їх інвестиційний проєкт у сфері енергоефективності має забезпечити мінімальне зниження СО2 на 20%.

МСП має бути резидентом, та разом зі своїми власниками або учасниками не перебувати під санкціями України, ЄС, ради безпеки ООН та Німеччини.

Як взяти участь?

  1. Підприємство має звернутись до УКРГАЗБАНКУ та надати необхідний пакет документів, на підставі яких та відповідно до критеріїв прийнятності Програми банк приймає рішення щодо видачі кредиту.
  2. Максимальна сума кредиту – до 500 тис. євро у гривневому еквіваленті. Максимальний строк інвестиційного кредиту – 5 років.