1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Продовжується удосконалення державної програми...

Продовжується удосконалення державної програми грантової підтримки «єРобота»

Грантові програми єРобота, запроваджені минулого року, продовжують діяти. Уряд вніс зміни в порядок надання мікрогрантів та грантів на розвиток садівництва і тепличного господарства, що забезпечать стабільність фінансування програм та їх сталу реалізацію.

“Грантові програм підтримки бізнесу єРобота, завдяки яким підприємці мають можливість отримати від держави безповоротну допомогу на започаткування чи розвиток своєї справи, є дуже популярними. Минулого року ними скористались понад 2,5 тисячі підприємців, які отримали загалом 1,56 млрд грн грантових коштів. Ми продовжуємо дію цих програм цьогоріч, адже завдяки ним не лише стимулюємо розвиток підприємництва, а й покращуємо ситуацію на ринку праці, оскільки обов’язковою умовою надання грантів є створення підприємцем нових робочих місць”, – повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко. 

Що змінилося:

📌головним джерелом фінансування програми визначено Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (це дозволить забезпечити стабільність фінансування програми, адже торік кожен тиждень чи два доводилось приймати окремі акти Кабінету Міністрів про виділення коштів; до того ж логічно, що саме цей Фонд, окрім пасивної функції виплати допомоги по безробіттю, зможе активніше допомагати своїх клієнтам створювати власну справу і швидше позбавлятися статусу безробітного);

📌гранти по проектах, схвалених до фінансування у 2022 році, але ще не перерахованих отримувачам, у 2023 році не згорять, а будуть виплачені із загального фонду держбюджету або за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття;

📌отримувачі грантів на закладення садів або створення тепличних господарств, рішення щодо яких прийнято у 2022 році, зможуть обрати спосіб отримання гранту (одним платежем у повному обсязі або частинами).

Нагадаємо, проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через Портал Дія.