1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Стратегія громади – європейський...

Стратегія громади – європейський стандарт планування регіонального розвитку

Мінрегіон розробив та затвердив Методичні рекомендації, якими встановлюються загальні вимоги щодо структури, оформлення, організації процесу розроблення, затвердження, особливостей проведення моніторингу та оцінювання реалізації стратегій розвитку тергромад та планів заходів з їх реалізації.

Відповідний наказ від 21.12.2022 № 265 опубліковано на офіційному вебсайті міністерства за посиланням: https://bit.ly/3WyOlsD.

Напрацьовані рекомендації – це єдиний підхід для органів місцевого самоврядування, що дасть можливість якісно розробляти стратегічні документи на довгострокову перспективу, які відповідатимуть стратегічним цілям і пріоритетам регіональної та Державної стратегій.

Чітка стратегія, навіть в умовах війни, є важливим інструментом для створення сприятливого соціально-економічного середовища на своїй території.

Нагадаємо, Законом України від 09.07.2022 № 2389-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій» запроваджено єдину систему документів державної регіональної політики на національному, регіональному та місцевому рівнях, до якої належать зокрема, стратегії розвитку територіальних громад.