1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 6 жовтня 2022 року...

6 жовтня 2022 року в Одеській обласній державній адміністрації було проведено засідання Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Проведено чергове засідання Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради (далі – Рада) в режимі відео-конференції з представниками Об`єднання організацій роботодавців, органів виконавчої влади, Федерації профспілок Одеської області.
Під час проведення засідання розглянуто питання, які впливають на розвиток області її соціальне та економічне благополуччя: проблемні питання зовнішньоекономічної діяльності в Одеській області у 2022 році, шляхи розвитку експорту підприємств області, рівень заробітної плати та стан погашення її заборгованості на підприємствах області.
Обговорено проблемні питання та шляхи вирішення для подальшого розвитку експортної діяльності. Особливу увагу Об’єднання організацій роботодавців в Одеській області звернули на проблему щодо розриву логістичних ланцюгів, а саме перевезення вантажів під час комендантської години.
Заслухано доповідь про стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах різних форм власності, здійснені заходи щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати тощо.
Для підвищення ефективності роботи з погашення заборгованості з виплати заробітної плати  запропоновано активізувати роботу комісій з питань дотримання законодавства про працю та залучати представників Федерації профспілок та Об’єднання організацій роботодавців в Одеської області до роботи зазначених комісій.
Також, закцентовано увагу, що з метою недопущення виникнення/росту заборгованості з виплати заробітної плати Федерація профспілок та Об’єднання організацій роботодавців в Одеській області рекомендовано проводити роботу з підприємствами, що потребують допомоги, та у разі необхідності сприяти вирішенню проблемних питань.
За результатами конструктивного та жвавого обговорення визначено заходи, рекомендовані до виконання для покращення стану економічного та соціального розвитку області, подальшої взаємодії органів виконавчої влади з представниками роботодавців і профспілок в рамках здійснення сторонами своїх зобов’язань.