1. /
  2. Оголошення
  3. /
  4. Держпраці розширює пілотний проєкт

Держпраці розширює пілотний проєкт

Держпраці розширює пілотний проєкт: тепер консультаційний супровід зможуть отримати не лише релоковані, а й інші роботодавці!

З початку бойових дій на території України Держпраці докорінно змінено підходи до реалізації своїх повноважень. Головним напрямком діяльності визначено консультування та надання допомоги в організації процесу виробництва з метою збереження та зміцнення економіки України.

🔺Держпраці розширило сфери надання консультативної підтримки на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність в умовах війни. Консультаційна допомога надається всім роботодавцям, які її потребують, з питань, що належать до компетенції Держпраці, зокрема, це питання організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.

У разі потреби та бажання одержати таку допомогу підприємства, установи, організації можуть звернутися у зручний спосіб до Головного управління Держпраці в Одеській області. Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі pratsia.in.ua.

При формуванні запиту бажано сформулювати перелік питань, з яких роботодавець потребує консультацій. Це необхідно для визначення найбільш кваліфікованих спеціалістів у відповідних сферах, які будуть безпосередньо проводити консультації.

Також роботодавці можуть самі обрати форму консультацій. Це може бути письмове роз’яснення, круглий стіл, семінар або вебінар для працівників суб’єкта господарювання, особистий візит спеціаліста або спеціалістів для надання консультацій безпосередньо за місцем знаходження суб’єкта господарювання, особистий прийом у приміщенні управління тощо.

Всі бажаючі можуть скористатися відповідями на найбільш запитувані питання, які розміщені на сайті Держпраці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/.