1. /
  2. Новини
  3. /
  4. За тиждень сільськогосподарські товаровиробники...

За тиждень сільськогосподарські товаровиробники Одеського регіону отримали 40 пільгових кредитів на 230 млн. грн. за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

За минулий тиждень у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 40 пільгових кредитів на загальну суму 228 669 816,03 млн. грн.

Так, для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також для підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану Уряд вніс низку змін до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Змінами передбачено суттєві спрощення для кредитування, зокрема, можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних з гарантією від Уряду України на рівні 80%.

В умовах дії воєнного стану одним із пріоритетів Уряду залишається державна підтримка розвитку підприємництва, що здійснюється, у тому числі, завдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

Планується видати кредитної підтримки на суму близько 2,5 млрд.грн.

Закликаємо представників бізнесу та банківські установи активно долучатися до реалізації нововведень. Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду.

З умовами участі та переліком уповноважених банків можна ознайомитись за посиланням.