1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОДЕСЬКІЙ ОДА ОБГОВОРИЛИ...

В ОДЕСЬКІЙ ОДА ОБГОВОРИЛИ ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ ГОЛІВ ГРОМАД РЕГІОНУ У ІІ КВАРТАЛІ 2021 РОКУ

23 листопада на селекторній нараді в ОДА, при головуванні Сергія Гриневецького – очільника обласної державної адміністрації та за участі заступників голови, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів районних державних адміністрацій, територіальних громад, районних рад та міських голів міст обласного значення обговорили результати проведення моніторингу діяльності сільських, селищних, міських голів територіальних громад області за ІІІ квартал 2021 року (як експериментального проєкту).

Моніторинг проведено у розрізі 91 ТГ, які згруповано за чисельністю населення (до 5, 5-10, 10-15, понад 15 тис. осіб) та в окрему групу виділено міські територіальні громади, в яких адміністративні центри – колишні міста обласного значення.

Під час наради Директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування обласної державної адміністрації Дмитро Радулов закцентував увагу на окремих показниках:

громади з найвищим рівнем середньомісячної заробітної плати штатних працівників за січень-червень 2021 року: Визирська  – 22 140 грн, Южненська – 21 115 грн, Великоплосківська – 12 941 грн. Низький рівень середньомісячної заробітної плати притаманний наступним громадам: Дивізійська – 7 266 грн, Вилківська – 7 199 грн, Кубейська – 7 159 грн. Громади не вживають заходів щодо підвищення рівня середньої заробітної плати або роблять це за рахунок видатків на апарат. Для отримання місцевими бюджетами області додаткового фінансового ресурсу необхідно підвищувати середній рівень заробітної плати та легалізувати зайняте населення.

громади з найвищим рівнем заборгованості за ІІІ квартал 2021 року: Білгород-Дністровська – 21,5 млн грн (28% до загальної заборгованості), Чорноморська міська – 10,4 млн грн (13%), Одеська – 8,6 млн грн (11%), Ренійська 8,4 млн грн (11%), Арцизька – 7,2 млн грн (9%).

рівень охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3 до 6 років виріс на 1% порівняно з ІІ кварталом та становить 97%. Протягом 9 місяців 2021 року утворено
855 додаткових місць для дошкільнят області.

рівень охоплення обов’язковими профілактичним щепленнями населення в середньому по громадах становить 77,6%. Найкращі показники по 5 групам за Кароліно-Бугазькою ТГ (130%), Тарутинською ТГ (124%), Теплицькою ТГ (117%),
Маяківською ТГ (111%), Балтською ТГ (97%).

Слід зазначити, що кількість утворених ЦНАП зросла на 10 одиниць.

В громадах успішно реалізується проєкт «Поліцейський офіцер громади». За результатами 3-х конкурсних відборів, на посади поліцейських офіцерів громад було відібрано 32 поліцейських у 23 територіальні громади.

«В цілому в громадах області спостерігається позитивна динаміка зростання показників в галузі культури, охорони здоров’я та освіти, а це дозволяє громадам покращити своє місце в загальному рейтингу. Разом з тим, низький рівень середньої заробітної плати та наявність заборгованості з виплати заробітної плати погіршують місце в загальному рейтингу та обмежують громади у розвитку через обмеженість капітальних видатків» – зауважив Дмитро Радулов.

За результатами селекторної наради Сергій Гриневецький надав відповідні доручення та рекомендації головам районних державних адміністрацій та головам громад регіону щодо покращення показників моніторингу, які безпосередньо впливатимуть на підвищення рівня та якості життя населення громад регіону. Окрім того, доручив керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації визначити відповідальних осіб за проведення моніторингу діяльності сільських, селищних, міських голів територіальних громад області з метою налагодження якісної комунікації між територіальними громадами та обласною державною адміністрацією.

Ознайомитися з результатами моніторингу можна в презентаційних матеріалах тут.