1. /
  2. Оголошення
  3. /
  4. Інформація щодо можливостей співробітництва...

Інформація щодо можливостей співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку в Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку (Євробанк, ЄБРР, англ. European Bank for Reconstruction and Development) — міжнародний фінансово-кредитний інститут, який надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв’язки.

Європейський банк реконструкції та розвитку в Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку має статус міжнародної фінансової організації з найвищим кредитним рейтингом (ААА). Банк було створено у 1991 році. На даний час членами Банку є 69 країн, ЄС та ЄІБ. Україна є членом ЄБРР з 13.08.1992. Міністр фінансів є Керуючим від України – членом Ради Керуючих ЄБРР.

Під час кризи, що виникла через пандемію COVID-I9 та її економічні наслідки, багато підприємств та підприємців потребують підтримки, що створює необхідність стимулювання економіки, створення сприятливих умов для розвитку та підтримки малого та середнього підприємництва у регіоні.

Це також можливо за допомогою використання нефінансових інструментів підтримки бізнесу, що пропонує ЄБРР.

Використання не фінансових інструментів – це проєкти щодо консультаційної підтримки від українських та міжнародних експертів для МСБ, надання різноманітних сучасних консалтингових послуг, проведення тренінгів, семінарів. Зокрема ЄБРР залучають міжнародних експертів й відповідно до окремих секторів діяльності підприємств. Семінари та тренінги проводяться, як за змішаним підходом (для груп), так і для окремих бізнесів. Також увага приділяється й розвитку консалтингового ринку: навчання консультантів відповідно до певної тематики та достатнього доступу до сучасних міжнародних практик.

Онлай-платформа експертних рішеньMEREZHA. Це місце для зустрічі МСБ та експертів, які допомогають розвитку бізнесу. https://www.merezha.ua/

Проєкт реалізовано в рамках ініціативи Європейського союзу для країн Східного партнерства (EU4Business) «Прямуємо разом!». Ініціатива надає можливості фінансування для малого та середнього бізнесу, відкриває іноземні ринки та пропонує консалтингову і технічну підтримки. Реалізацією ініціативи в Україні займається ЄБРР. Це унікальний формат для підприємців та консультантів.

Мета платформи – вивести українські підприємства на новий рівень через залучення бізнес-експертів. MEREZHA має стати простором для взаємодії основних гравців ринку та ефективним інструментом для побудови культури ведення бізнесу.

MEREZHA фокусує свої зусилля на середніх та малих підприємствах, стартапах та майбутніх бізнесах, оскільки саме вони створюють робочі місця, конкуренцію на ринку та закладають фундамент здорової економічної системи країни.

Пропонуючи постійний доступ до релевантних знань, MEREZHA підтримує та прискорює розвиток підприємств, надає їм можливість ділитись власним знанням та досвідом через івенти та персоналізовані обговорення.

Інші інформаційні ресурси

1. Сторінка ЄБРР в Україні у Facebook. Тут можна знайти цікаві публікації та анонси подій, включаючи тренінги, семінари, конференції для МСБ. https://www.facebook.com/ebrdbasukraine .

2. Сторінка Мережі центрів інформаційної підтримки бізнесу. Тут є календар подій усіх центрів. Більшість заходів проводиться онлайн, що робить їх доступними для МСБ з будь якого регіону України. https://bisc.org.ua/ .

3. Онлайн-платформа експертних рішень MEREZHA. Це місце для зустрічі МСБ та експертів, які допомагають розвитку бізнесу. https://www.merezha.ua/ .